AANLEG GLASVEZEL NETWERKEN

Bent u benieuwd of wij u verder kunnen helpen? Neem gerust contact op

Aanleg glasvezelnetwerk

Een glasvezelnetwerk is een must voor bedrijven en consumenten die veel waarde hechten aan een betrouwbare, snelle en toekomstbestendige internetverbinding. Zoek je een betrouwbare en deskundige partner voor advies en aanleg glasvezelnetwerk? RMEtech helpt je graag.

Specialist in glasvezeltechniek

Bij RMEtech zijn we gespecialiseerd in glasvezelnetwerken. We hebben meerdere jaren ervaring in het leveren, aanleggen, lassen en certificeren van glasvezelnetwerken binnen bedrijven. Ook kunnen wij verschillende kabels leveren (bijvoorbeeld buitenkabels) voor industrie en windturbines. Dankzij onze ruime voorraad zijn de levertijden kort.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel heeft meerdere voordelen in vergelijking met de traditionele koperen kabels. Glasvezelkabels zijn minder gevoelig voor storingen en hebben een hogere capaciteit. Daardoor kan een glasvezelnetwerk meerdere gebruikers en apparaten aan en kun je sneller meer data downloaden en uploaden. Een glasvezelkabel is dus de perfecte oplossing voor je backbone netwerk.

Intercom-Appartementen-1

Waarom een glasvezelnetwerk?

Het internetgebruik zit al jaren in de lift en netwerken worden alsmaar groter en zwaarder. Dat vraagt om bekabeling met voldoende bandbreedte en glasvezelnetwerken die voldoen aan alle eisen van deze tijd. Een belangrijke basis om tegelijkertijd met meerdere collega’s te kunnen werken.

Wat is er mis met een UTP-kabel?

De UTP-kabel bestaat uit vier paren dunne in elkaar gedraaide koperen draden. Dit is de kabel die tot nu toe het meest wordt gebruikt bij internet netwerken. Ongeacht of het een Cat5, Cat6 of zelfs een Cat7 kabel is, is deze kabel toch wel beperkt in de mogelijkheden. De lengte van de kabel en de bandbreedte zijn steeds vaker een beperking.

Welke lengte kan een glasvezelnetwerk hebben?

Met een glasvezelnetwerk heb je de beschikking tot een schaalbare oplossing met een standaard snelheid van 1 t/m 10Gbps over een kabellengte van kilometers lang. Kom je bandbreedte tekort? In één glasvezelkabel zitten meerdere fibers in. Door twee extra fibers in te zetten verdubbelen we de bandbreedte van je kabel.

Ook glasvezel gebruiken?

Een prefab glasvezelkabel bestellen? Of je backbone netwerk upgraden naar de standaarden van morgen? Neem contact op voor een offerte.