BUURT EN OMGEVINGSBEWAKING

Bent u benieuwd of wij u verder kunnen helpen? Neem gerust contact op

Buurtbewaking en omgevingsbewaking

Afwijkend gedrag? Verdachte situaties? Samenscholing of rondhangende personen? Intelligente videocamera’s spelen een belangrijke rol bij buurtbewaking en omgevingsbewaking. De specialisten van RMEtech weten als geen ander wat je nodig hebt voor het waarborgen van de veiligheid in de buurt van je bedrijf en het monitoren van de omgeving.

Wat zijn intelligente camera’s?

Intelligente videocamera’s maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) en machine learning om beelden te analyseren en afwijkingen te detecteren. Bij afwijkend gedrag slaat het camerasysteem automatisch alarm. Dit betekent dat de camera’s efficiënter werken dan persoonlijk toezicht.

Smart video zoekopdrachten

Zoeken naar een persoon of juist een exacte locatie, bijvoorbeeld de linkervoordeur van een personenauto. Binnen een mum van tijd vind je wat je zoekt. Wil je weten of een persoon nog op locatie is, nog in de stad rondloopt of waar deze allemaal is geweest? Heel gemakkelijk selecteer je de persoon in het beeld. De software zoekt dan op basis van dit profiel (postuur, kleding, schoenen, accessoires) op alle aangesloten camera’s naar de gezochte persoon.

Effectief tegen inbrekers

Het zal je niet verbazen dat intelligente camera’s zeer effectief zijn tegen inbrekers. Een camerasysteem heeft een preventieve werking en als criminelen toch willen toeslaan, is de pakkans dankzij de vroegtijdige signalering en de snelle zoekactie vele malen groter.

Buurtbewaking en omgevingsbewaking

Omgevingsbewaking

Intelligente videocamera’s zetten we voor onze opdrachtgevers ook geregeld in voor omgevingsbewaking. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het bewaken van een bedrijventerrein of natuur- en bosgebieden. Door camera’s op strategische locaties te plaatsen, kunnen beheerders en natuurbeschermers snel reageren op ongewenste activiteiten zoals brandstichting, afvaldumping en stroperij.

AVG-proof camerabeelden

Zijn die slimme camera’s wel AVG-proof? Jazeker. Onze systemen voldoen aan de richtlijnen voor de bescherming van persoonsgegevens. We werken bijvoorbeeld met gesloten systemen en blurren waar nodig op voorhand privacygevoelige beelden. In noodgevallen kunnen die beelden via een beveiligde procedure alsnog herkenbaar worden gemaakt.
Meer informatie

Welke camera’s nodig voor omgevingsbewaking?

Beschik je al over een camerasysteem, maar zijn je camera’s nog niet intelligent genoeg voor buurtbewaking en omgevingsbewaking? Geen probleem. Grote kans dat we je systeem kunnen upgraden, zonder een investering in nieuwe camera’s.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor de inzet van intelligente camera’s? Of twijfel je over de mogelijkheden van je huidige camerasysteem? De specialisten van RMEtech weten als geen ander wat nodig is voor een veiligere werkomgeving en adviseren je graag. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.