AVG-PROOF BEWAKING

Bent u benieuwd of wij u verder kunnen helpen? Neem gerust contact op

Intelligente camera’s en privacywet AVG. Gaan die twee wel samen? Het is een vraag die we bij RMEtech geregeld krijgen. Het korte antwoord is ‘ja’, mits je de benodigde maatregelen neemt om de privacy van individuen te beschermen. We zijn gespecialiseerd in AVG-proof bewaking met intelligente camera’s.

Wat is de AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht in de Europese Unie. De privacywet is bedoeld om de persoonsgegevens van alle inwoners van Europa beter te beschermen. Iedereen die persoonlijke gegevens verwerkt of opslaat krijgt met de wet te maken. Als ondernemer weet je daar ongetwijfeld alles van.

Wat is het effect van de AVG op het werken met intelligente camera’s?

De strengere regels voor gegevensbescherming heeft ook gevolgen voor de bewaking met intelligente videocamera’s. Het is van groot belang dat deze voldoen aan de AVG. Intelligente videocamera’s zijn zo geprogrammeerd dat ze op intelligente wijze kunnen waarnemen en reageren op situaties. Dit betekent dat ze gevoelige persoonsgegevens, zoals gezichten en kentekenplaten, vastleggen en verwerken. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat de privacy van individuen te allen tijde wordt beschermd en dat de gegevens veilig worden opgeslagen en verwerkt.

AVG Proof Bewaking

Wanneer is er sprake van AVG-proof bewaking?

Bij AVG-proof bewaking zijn er passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de privacy van individuen te beschermen. Bijvoorbeeld door het gebruik van camerabeelden te beperken tot specifieke doeleinden, zoals beveiliging of ouderenzorg. De beelden worden opgeslagen in gesloten systemen en de gegevens zijn alleen toegankelijk voor bevoegd personeel of een aantal bevoegde personen (dubbel verificatie). Daarnaast is het belangrijk om te werken met goed beveiligde verbindingen en de gegevens zorgvuldig op te slaan.

Hoe maakt RMEtech camerasystemen AVG-proof?

Bij RMEtech maken we onderandere gebruik van het zogeheten Vaidio-platform, geavanceerde technologie die op voorhand al een stap verder gaat om persoonsgegevens te beschermen. Naast een gesloten Video Management Systeem en beveiligde verbindingen blurren we automatisch alle privacygevoelige informatie op de beelden. Denk aan personen en kentekens. In noodgevallen kunnen de beelden via een beveiligde procedure alsnog herkenbaar worden gemaakt.

Vrijblijvend advies!

Ben je benieuwd of jouw systeem AVG-proof is? Of wil je meer weten over AVG-proof bewaking? Neem contact op.