OUDERENZORG BEWAKING

Bent u benieuwd of wij u verder kunnen helpen? Neem gerust contact op

Ook in de ouderenzorg houden intelligente camera’s steeds vaker een oogje in het zeil. Ze dragen bij aan de veiligheid en het welzijn van de bewoners en zijn een nuttig hulpmiddel voor zorgverleners. RMEtech levert en installeert nieuwe camerasystemen voor ouderenzorg bewaking en optimaliseert bestaande systemen.

Camera’s ouderenzorg

In opdracht van zorgcentra plaatsen we de intelligente camera’s doorgaans in de gemeenschappelijke ruimtes, de kamers van bewoners en de buitenruimtes. We programmeren de camera’s om automatisch bepaalde activiteiten te detecteren, zoals vallen, rondlopen tijdens de nacht en andere ongebruikelijke gedragingen die zorgverleners of familieleden moeten weten.

Langer zelfstandig wonen

Ook bij ouderen die langdurig zelfstandig thuis wonen zijn de camera’s van toegevoegde waarde. Ze waarschuwen familieleden of zorgverleners, bijvoorbeeld bij een val of als de bewoner ’s nachts gaat ronddwalen. Of als de bewoner de kookplaat niet heeft uitgezet. Voor nóg meer veiligheid is het mogelijk om de ouderenzorg camera te combineren met rook- en branddetectie.

AVG-proof

In de zorg werken we met een gesloten Video Management Systeem (VMS), volledig in lijn met de nieuwste AVG-privacywetgeving. Het systeem zet beelden om in data en slaat automatisch alarm bij noodsituaties. Daarmee waarborgen we de privacy van de bewoners.

Zodra zich een incident voordoet of afwijkend gedrag wordt geconstateerd, krijgen zorgverleners een melding. Dit gebeurt via een licht- of geluidssignaal, mail, sms of push-notificatie in tekst, met het bericht over de situatie en locatie van het voorval.
Ook familieleden van bewoners kunnen toegang krijgen tot het VMS. De ervaring leert dat dit hen geruststelt. Indien nodig of gewenst is het mogelijk om beelden te bekijken.

Ouderenzorg Bewaking

Voorkom ongemak bij ouderen

Niets is erger dan dat je geliefde ’s nachts hulpeloos op de grond heeft gelegen of onwel is geworden, terwijl met slimme detectoren sneller had kunnen ingegrepen. Slimme camera’s hebben een uitgebreid detectiegebied en kunnen meerdere functies hebben. Een melding is bijvoorbeeld mogelijk bij ‘kookplaat langer dan 15 minuten aan zonder dat er iemand bij staat’ of ‘langer dan 15 minuten op het toilet’.

Minder werkdruk

Intelligente camera’s helpen bij het verminderen van de werkdruk van zorgverleners. Ze zijn een nuttig hulpmiddel voor ouderenzorg bewaking en waarschuwen zorgverleners voor mogelijke problemen. Daardoor kunnen ze waar nodig snel handelen.

Meer advies?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor de inzet van ouderenzorg bewaking met intelligente camera’s? Of twijfel je over de mogelijkheden van je huidige camerasysteem? De specialisten van RMEtech weten als geen ander wat nodig is voor een veiligere woon- en werkomgeving en adviseren je graag. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.