BRANDDETECTIE EN ROOKDETECTIE

Bent u benieuwd of wij u verder kunnen helpen? Neem gerust contact op

Branddetectie en rookdetectie camera’s

De kans op een verwoestende brand met nare gevolgen verkleinen? Als iedere seconde telt, maken intelligente branddetectie en rookdetectie camera’s het verschil. RMEtech levert en installeert nieuwe camera’s en geeft bestaande camerasystemen de upgrade die nodig is om vuur te detecteren.

Vroegtijdig opsporen

Branddetectie en rookdetectie camera’s zijn van cruciaal belang om de veiligheid van gebouwen en hun gebruikers te waarborgen. Intelligente videocamera’s zijn een waardevolle aanvulling op traditionele branddetectiesystemen, omdat ze kunnen helpen bij het vroegtijdig opsporen van brand en rook. Daarmee kunnen ze levens redden en een enorme schadepost voorkomen.

Continue temperatuur monitoring

Fulltime temperatuur monitoring. Onze slimme software maakt het mogelijk zonder valse meldingen door de uitlaat van rijdende voertuigen als een shovel. Het Vaidio-platform neemt je veel werk uit handen en het draait ook door tijdens koffiepauzes, weekenden en vakantiedagen.

Het systeem is bij uitstek geschikt voor de verwerkende industrie. Denk aan voersilo’s en afvalverwerking. Stilstand van machines voorkomen doordat er bijvoorbeeld een lagertje van een transportband versleten is? De camera’s detecteren mogelijke problemen, waardoor je tijdig kunt ingrijpen en de machines blijven draaien.

Branddetectie en rookdetectie camera's

Hoe werkt zo’n camerasysteem?

De intelligente videocamera’s programmeren we om specifieke patronen en kleuren te detecteren die geassocieerd worden met rook en vuur. Daarnaast maken we ook gebruik van thermische camera’s, die zeer nauwkeurig de temperatuur monitoren van je ruimte, product of terrein. Zodra de camera’s brand, rook of een afwijkende temperatuur detecteren, geven ze automatisch een melding. De branddetectie en rookdetectie camera’s hebben geen last van stof en reageren doorgaans sneller dan traditionele rookmelders en brandalarmen. Dit is van cruciaal belang in noodsituaties.

Kosten besparen

Het gebruik van intelligente videocamera’s voor branddetectie en rookdetectie levert de ondernemer doorgaans ook een kostenbesparing op. De camera’s maken in tegenstelling tot bij traditionele brandmeldsystemen fysieke controle overbodig.

Handig voor de brandweer

De intelligente camera’s zijn ook handig voor de brandweer. De ervaring leert dat het aantal valse brandmeldingen daalt. En als er brand is, weet de brandweer dankzij de camera’s precies waar het vuur is ontstaan. Hierdoor kunnen de brandweerlieden sneller beginnen met blussen.

Kennismaken met RMEtech

Wil je meer weten over de branddetectie en rookdetectie camera’s? Of twijfel je over de mogelijkheden van je huidige camerasysteem? De specialisten van RMEtech weten als geen ander wat er nodig is voor extra brandveiligheid en adviseren je graag. Dankzij onze huurcamera’s is een tijdelijke test op locatie altijd mogelijk. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.